De functie van een verkiezingsmanager

foto_2-450x675 Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik zou gaan werken als verkiezingsmanager voor ondernemingsraden had ik je ongetwijfeld voor gek verklaard. Met een minieme kennis van ondernemingsraden kwam ik in januari 2012 bij het bedrijf Wiekiesjij Ondernemingsraden terecht, dat toen nog bestond uit twee werknemers, of beter gezegd: twee eigenaren (Stef van Grieken en Edwin Tiben).

Naast de verkiezingen begeleiden voor Wiekiesjij Ondernemingsraden werkte ik ook nog voor het bedrijf Getlogic, dat de applicatie Wiekiesjij Ondernemingsraden heeft ontwikkeld. Daar ik eerst 1 á 2 verkiezingen per maand deed is dat inmiddels zo’n 15 á 20 per maand geworden en heb ik er ook voor gekozen om fulltime voor Wiekiesjij Ondernemingsraden te gaan werken, en met plezier! Inmiddels heb ik er drie nieuwe collega’s bij en dragen ook stagiaires hun steentje bij om onderzoek te doen naar de verschillende facetten in deze branche.

Het leuke aan verkiezingsmanager zijn, is het veelvuldig klantcontact waarin je merkt dat je in een vrij korte tijd toch een goede relatie op kunt bouwen. Ik probeer in mijn werk de ondernemingsraden zoveel mogelijk te helpen voor, tijdens en na de verkiezingen. Dit kan variëren van het invullen van kandidaat profielen voor kandidaten die hiertoe niet in de gelegenheid zijn, tot aan het meedenken hoe het beste gecommuniceerd kan worden naar de achterban.

Nu we het over de achterban hebben, ik ben momenteel ook druk bezig om samen met mijn collega’s van zowel Wiekiesjij Ondernemingsraden als Getlogic de achterban | participatie app te ontwikkelen. Vanaf het begin ben ik hier nauw bij betrokken geweest en het is fantastisch om te zien welke ideeën er ontstaan bij het ontwikkelen van de app. Ik weet zeker dat het een erg zinvolle app gaat worden waar niet alleen ondernemingsraden maar bijvoorbeeld ook politieke partijen of directeuren gebruik van zullen maken.

In augustus ga ik op vakantie, kan ik even opladen voor het najaar want er staan weer veel verkiezingen voor de boeg en ook deze willen we natuurlijk zo goed mogelijk begeleiden!

Recent Posts
Agrifirm