Whitepaper Normalisatie

Home / Uncategorized / Whitepaper Normalisatie

Whitepaper Normalisatie

cover-whitepaper-normalisatie

Download hier dé whitepaper over de normalisatie van de ambtenarenstatus. In dit paper aandacht voor de gevolgen voor cultuur en handelen van de ambtenaar (stichting Beroepseer), de rechtspositionele gevolgen (De Clercq) en effecten op de positie van de or (e-Democracy).

De white paper over de normalisatie is een poging om overheidsorganisatie te helpen bij deze verandering. Het zal immers een van de belangrijkste wijzigingen van de komende jaren zijn: ambtenaren krijgen een tweezijdige aanstelling (net als werknemers uit de private sector). De normalisatie is een wens van de politiek om de doorstroom tussen Rijk en bedrijfsleven te vergemakkelijken. De vraag is alleen wel of dit een eerlijke voorstelling van zaken is? Immers het impliceert dat door de ambtenarenstatus de doorstroom niet plaats vindt. Uiteindelijk lijkt dat onzin. In het whitepaper leest u waarom en wat u er aan kan doen.

Wij zullen de whitepaper over de normalisatie regelmatig updaten. Zo proberen we er een levendig document van te maken waarmee verschillende partijen binnen organisaties de discussie over de normalisatie met elkaar aan kunnen gaan. Er zitten ‘opdrachten’ in aan de afdeling HRM of personeel en organisatie maar ook voor de ondernemingsraad en de individuele medewerker is het verstandig te weten wat er gaat veranderen. Heeft u feedback, aanvullingen of andere ideeën dan vernemen wij die graag.

Vul onderstaand formulier in het ontvang gratis de whitepaper: Normalisatie van ambtenarenstatus: werken bij de overheid doornormaal?

In samenwerking met De Clerg en stichting Beroepseer organiseren wij expertmeetings: op 26 september van 1330 tot 1600 uur in Utrecht. Inschrijven kan via office@edemocracy.nl. Er zijn ook organisaties die een in company bijeenkomst afnemen om het voor de gehele or toegankelijk te maken.
Recent Posts
Afbeelding met groepen op basis van een organisatiestructuur.