Verslag van de 1ste Innovatie en Medezeggenschap Meetup

Home / Uncategorized / Verslag van de 1ste Innovatie en Medezeggenschap Meetup

Verslag van de 1ste Innovatie en Medezeggenschap Meetup

Metaal Kathedraal

Op 12 juni 2014 vond de eerste innovatie Meet-Up plaats, georganiseerd door Wiekiesjij ondernemingsraden. Het evenement vond plaats in de sfeervolle Metaal Katedraal, een oude gothische kerk in Utrecht die dienst heeft gedaan als metaalfabriek, en nu wordt gebruikt om allerlei evenementen te organiseren. Het was een mooie dag in een prachtige omgeving, en tussendoor konden we buiten lekker genieten van de zon. De dag begon om twee uur met lekkere koffie, en Groninger Koek.

Bouwen - Meten - Leren

Bouwen – Meten – Leren

De aftrap van het programma werd gedaan door Matthijs Smit, die namens Wiekiesjij ondernemingsraden het concept Bouwen-meten-leren uitlegde. Deze filosofie houdt in dat wanneer je een product wilt maken, je steeds drie stadia door moet lopen: bouwen, meten en leren. Eerst bouw je je product, daarna ga je na of dit is wat mensen willen (‘meten’), waar je vervolgens weer van leert. Dat wat je geleerd hebt neem je vervolgens weer mee in de nieuwe cyclus, waarbij je weer met het bouwen begint.

 

 

MisterCoach

MisterCoach

Daarna was MisterCoach aan de beurt. Sander Vrugt van Keulen en Jan van Draeckensteijn hielden een praatje, waarbij ze benadrukten hoe belangrijk het is om positief te denken en elkaar complimenten te geven. De app JijBentMijnMisterCoach.nl is daarom gelanceerd; een app om openbaar jouw eigen MisterCoach te eren met een compliment! Daarnaast is de MisterCoach Award voor ondernemingsraden geïntroduceerd door Sander en Jan.

De MisterCoach pluim ‘Jij Bent Mijn MisterCoach’ werd ter plekke door één van de aanwezigen uitgereikt aan haar goede collega. Tijdens de pauzes was er gelegenheid om met MisterCoach op de foto te gaan, en een compliment de wereld in te sturen.

 

 

 

Nephtis Brandsma

Nephtis Brandsma

Na de korte pauze was het tijd voor een kort praatje van Nephtis Brandsma, die namens de Rijksuniversiteit vertelde over haar onderzoek wat ze uitvoert bij Wiekiesjij ondernemingsraden. (Heeft u interesse in deelname aan dit onderzoek? Mail dan naar info@edemocracy.nl) Ze houdt zich bezig met de vraag hoe de Achterban | participatie app ingezet kan worden, en hoe de deliberatieve democratietheorie kan helpen deze vraag te beantwoorden.

 

 

 

 

Presenteert de Achterban | Participatie-app

Bob Vermaak presenteert de Achterban | Participatie-app

Daarna kwam de presentatie van de Achterban | participatie app. Bob Vermaak legde uit wat de verschillende mogelijkheden van de app zullen zijn, en op welke wijze Wiekiesjij ondernemingsraden bezig is de app te ontwikkelen. Niet alleen was de app te zien op het scherm, ook kon het publiek meekijken op de eigen smartphone, waar de app ook op te zien was.

Na weer een korte pauze, waar het tijd was voor verkoeling en ontmoeting, werd er gesproken over de toekomst van werk. Hoe denken we dat werk er over 20 jaar uitziet? Door middel van de innovatiewaslijn werden verschillende elementen naast elkaar gehangen, zoals flexibiliteit. In het begin van de dag waren ook een aantal stellingen uitgezet, waarbij het publiek kon stemmen, bedoeld om mensen een beetje gevoel te geven voor de mogelijkheden van de Achterban | participatie app. Hier bleek bijvoorbeeld uit dat een meerderheid van het publiek vond dat wanneer medewerkers niet gebruik maken van de mogelijkheden om te participeren, ze ook niet moeten klagen wanneer er beslissingen worden genomen die in hun nadeel uitvallen. Daarnaast kon het publiek kort toelichting geven op hun standpunten.

Deugd in medezeggenschap

Deugd in medezeggenschap

De afsluiter van de dag werd gegeven door Marloes Pomp. Zij vertelde over haar onderzoek naar deugd in de medezeggenschap. We hebben veel oog voor normen en waarden, maar we zijn daarbij de deugden vergeten. Ze pleitte voor een herwaardering voor de deugd, die altijd het midden probeert te zoeken tussen twee uitersten. Ook gaf ze haar visie op de toekomst van participatie binnen organisaties.

 

 

Na afloop was het dan tijd voor de borrel. In de heerlijke zon was er tijd voor hapjes en drankjes, meer tijd om verder kennis met elkaar te maken, en ervaringen te delen. Rond half zeven was de eerste innovatie meet-up dan echt afgelopen en konden we terugkijken op een geslaagde dag.

 

Tijd voor een borrel

Tijd voor een borrel

Heerlijke hapjes

Heerlijke hapjes

Metaal Kathedraal in het zonnetje

Metaal Kathedraal in het zonnetje

 

 

 

Recent Posts