Wiekiesjij Verkiezingsplatform:

De Wiekiesjij-verkiezing is een methode waarmee je op een veilige en anonieme manier verkiezingen kunt organiseren. Je kunt hierbij denken aan ondernemingsraadverkiezingen, medezeggenschapsraadverkiezingen of pensioenraadverkiezingen. Via een e-mail of papieren brief ontvangen kiezers een stemcode. Deze stemcode wordt gebruikt om op het verkiezingsplatform anoniem en veilig te stemmen. Het platform voldoet aan de wettelijke eisen (wor-proof, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)) evenals het proces dat Wiekiesjij faciliteert. Tevens zijn wij geaccordeerd door de FNV omtrent het organiseren van veilige digitale verkiezingen. Lees hier welke eisen de FNV stelt aan het organiseren van veilige digitale verkiezingen.

Tijdens het hele proces van de verkiezing neemt jouw persoonlijke verkiezingsmanager veel werk uit handen en staat altijd standby voor vragen of problemen. Gaan de verkiezingen onverhoopt niet door? Dan worden er tot 3 weken vóór de verkiezing geen kosten in rekening gebracht.

offerte-edemocracy


VOORDELEN

ONTZORGEN

Je kunt eenvoudig je eigen verkiezing organiseren. Het is daarnaast ook mogelijk om een ondersteuningspakket af te nemen waarin Wiekiesjij een draaiboek opstelt, de website aanmaakt en alle zaken uitvoert die nodig zijn omtrent het digitaal stemmen.

PROFILEREN KANDIDATEN

Medewerkers kiezen hun kandidaten op basis van een helder profiel met een duidelijke omschrijving van inhoudelijke argumenten. Een organisatie heeft zelf de mogelijkheid om vragen toe te voegen.

CONTACT MET ACHTERBAN

Bij belangrijke beslissingen is het van belang dat de achterban gemakkelijk toegang heeft tot de informatie. Dit kan via de pc, tablet en
mobiel.


VERKIEZINGSPROCESVEILIGHEID EN ANONIMITEIT

BEVEILIGDE SERVER

Wij maken gebruik van sterk beveiligde servers en een beveiligde verbinding met SSL-certificaat.

GECERTIFICEERD

Wij worden jaarlijks gecertificeerd door een extern bureau. Zij zijn gespecialiseerd in privacy en veiligheid.

ANONIMITEIT GEGARANDEERD

Wij maken gebruik van unieke stemcodes waardoor de anonimiteit gewaarborgd is.

SOFTWARE VOLDOET AAN WETTELIJKE VOORSCHRIFTEN

Met onze dienst weet je zeker dat de verkiezingen geheel volgens de wet op de ondernemingsraden, aanbevelingen van de SER, wet op de privacy en internationale standaarden voor digitaal stemmen, worden gerealiseerd. Niet alleen het verkiezingsplatform voldoet aan deze eisen maar ook ons proces.FUNCTIONALITEITEN

KANDIDAATPROFIELEN

Elke kandidaat heeft een profielpagina waar hij/zij zichzelf uitgebreid kan presenteren en zijn/haar inhoudelijke argumenten duidelijk kan maken. Medewerkers krijgen toegang tot de profielen en kunnen op deze manier de kandidaten vergelijken om vervolgens hun keuze goed te kunnen maken.

Klik op de afbeelding hiernaast om een voorbeeld van een volledig profiel te zien.

PERSOONSGEGEVENS UPLOADEN IN BEVEILIGDE OMGEVING

Het is niet langer noodzakelijk om persoonsgegevens via de mail te versturen. Het Wiekiesjij platform voorziet in een upload functie waardoor persoonsgegevens op een veilige en betrouwbare manier overgedragen kunnen worden.

KIESREGISTERCONTROLE VIA HET PLATFORM

Het is mogelijk om de controle op het kiesregister via het platform uit te voeren. Dit voorkomt eventuele bezwaren tijdens of na de verkiezing en is eenvoudig in gebruik.

VERSCHEIDENE MOGELIJKHEDEN

In het Wiekiesjij platform zijn er veel mogelijkheden om de verkiezing naar jouw wens in te vullen. Zo kan er voor gekozen om de kandidaten at random weer te geven, kan er gekozen worden om voorkeursstemmen te hanteren of een minimum/maximum aantal kandidaten te selecteren. Daarnaast is het platform zo in te richten naar de huisstijl van de organisatie en kun je het platform ook makkelijk gebruiken als ondersteuning bij de campagne.

UITSLAG VERKIEZING

Wanneer de verkiezing gesloten is, zie je in één oogopslag de opkomst en uitslag. Je kunt de voorlopige uitslag eenvoudig online bekend maken. Medewerkers worden geïnformeerd dat de voorlopige uitslag online staat. Nadat de uitslag definitief is vastgesteld kan dit ook kenbaar gemaakt worden via het platform.

Tevens is het mogelijk om de opkomst per afdeling te bekijken.

SOCIALE MEDIA INTEGRATIE

Je kunt er voor kiezen om stemmers direct na de uitgebrachte stem de optie te geven het bericht te delen via social media (Facebook, Twitter en Linkedin), bijvoorbeeld met het bericht ‘Ik heb zojuist mijn stem uitgebracht voor de verkiezing’. Zo creëer je meer zichtbaarheid voor jouw verkiezing. Je kunt de sociale media integratie aan- of uitzetten.

UITNODIGING PER BRIEF (OPTIONEEL)

Wij sturen de uitnodiging om te gaan stemmen natuurlijk het liefst per e-mail omdat dit kostenbesparend werkt en beter voor het milieu is. Maar de stemuitnodiging kan ook per brief verzonden worden. In deze uitnodiging staat een stemcode waarmee de werknemer via de website kan stemmen.