Nieuwsbrief december 2016

Home / Uncategorized / Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016

Basis CMYKAansluiting met de achterban

2016 was een bewogen jaar: Trump gekozen als Amerikaans president, Groot-Brittannië verlaat Europa en Oostenrijk koos een links georiënteerde president. De wereld is op drift. Bas Heijne heeft de ontwikkelingen die in onze samenleving plaatsvinden proberen te duiden in zijn boekje ‘Onbehagen’. Volgens Heijne moet de elite niet meer wegkijken, maar proberen te zoeken naar de aansluiting tussen de formele en informele structuren uit de samenleving en niet met een opgeheven vinger zeggen wat nodig is. Naar ons idee is dezelfde ontwikkeling ook in bedrijven en instellingen gaande: ondernemingsraden die niet meer in staat zijn de medewerkers te bereiken. Hoe kan het anders dat zoveel verkiezingen niet doorgaan of de gemiddelde or op zoek is naar andere methodieken om de achterban de bereiken?

Win het boekje van Bas Heijne

Het boek van Heijne is voor ons hét boek van 2016. Wij verloten een exemplaar onder de abonnees van deze nieuwsbrief. Stuur daarom uw naam naar info@edemocracy.nl en u maakt direct kans.

Woord van dank

bob-vermaak-wiekiesjijOp 4 mei 2016 ben ik eigenaar geworden van e-Democracy. Een belangrijke stap in mijn leven. Ik ben trots op wat wij in twee en een half jaar hebben weten neer te zetten. Mijn dank gaat uit naar het team van professionals: Nephtis Brandsma en Laura Monden, maar vooral naar Inger Nijboer die een rots in de branding is. Niet alleen voor mij, maar ook voor onze klanten. Als u verzekerd wilt zijn van 100% commitment dan is Inger uw partner bij verkiezingen. Daarnaast mijn vriendin Jolanda Niemantsverdriet die mij alle ruimte geeft om mijn visie op medezeggenschap te verwezenlijken. En mijn visie is dat iedere medewerker, met welk opleidingsniveau dan ook, in staat is keuzes te maken die voor bedrijf en de eigen ontwikkeling belangrijk zijn. Niemand is te dom om besluiten te nemen. Tot slot bedank ik mijn voorganger Edwin Tiben die meegewerkt heeft Wiekiesjij? op de kaart te zetten.

Bob Vermaak, algemeen directeur e-Democracy

 

Lees de volledige nieuwsbrief >

Recent Posts